Glasajmo za Katarinu Savić, dečijeg predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije


Na Dečjoj pesmi Evrovizije 2022. koja se ove godine održava u Jerevanu, u Jermeniji, Srbiju predstavlja Katarina Savić pesmom Svet bez granica. Ova nedelja u glavnom gradu Jermenije bila je znaku 20. Dečje pesme Evrozivije. Finalni nastup ove manifestacije je u nedelju 11. decembra sa početkom u 16. časova. Katarina Savić nastupa pod rednim brojem 14. Ovogodišnji slogan Dečje Evrovizije je „Zavrti magiju”. Manifestacija je otvorena veoma raskošno, a učesnici su nakon žreba upalili ukrase na jelci postavljenoj na glavnom Trgu i pokrenuli talas rasvete koji je osvetleo ceo grad.

Od danas (od petka 9. decembra) pa do nedelje (11. decembra) dok ne počne takmičenje Srbi iz Srbije i iz rasejanja i regiona mogu da učestvuju u glasanju i da doprinesu Katarininom što boljem plasmanu. Glasa se besplatno na sajtu jesc.tv (glas se daje takmičarima iz 3 zemlje, nakon što se pogleda kratak video). Takođe na internet stranici jesc.tv se može ponovo glasati i u nedelju nakon izvođenja svih šesnaest pesama. Glas se ubraja u polovinu bodova koje takmičari dobijaju od gledalaca, dok drugi deo bodova daju nacionalni žiriji ostalih zemalja.

Na ovogodišnjoj Dečjom pesmi Evrovizije učestvuju predstavnici sledećih zemalja: Holandija, Poljska, Kazahtan, Malta, Italija, Francuska, Albanija, Gruzija, Irska, Severna Makedonija, Španija, Velika Britanija, Portugalija, Srbija, Jermenija i Ukrajina.

Katarina Savić
Foto: https://junioreurovision.tv/

Inače Katarinu Savić i ekipu RTS-a koji su sa njom u pratnji primila je ambasadorka Republike Srbije u Jerevanu Tatjana Panajotović Cvetković. Ona je  gostima poželela dobrodošlicu i ukratko ih  informisala o radu Ambasade, prijateljskim i tradicionalno dobrim odnosima Srbije i Jermenije, kao i o Jermeniji i gostoljubivosti jermenskog naroda, u šta je ekipa i sama već imala priliku da se uveri.

Tokom srdačnog razgovora, Panajotović Cvetković iskazala je punu podršku Katarini i timu, poželela joj puno uspeha na takmičenju, ističući da je njeno učešće još jedna prilika za druženje i kreiranje „sveta bez granica”, u nadi da će iz Jermenije, osim pobede, poneti najlepše uspomene.