Početna Informacije Glasajmo za Katarinu Savić, dečijeg predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije

Glasajmo za Katarinu Savić, dečijeg predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije

Na Dečjoj pesmi Evrovizije 2022. koja se ove godine održava u Jerevanu, u Jermeniji, Srbiju predstavlja Katarina Savić pesmom Svet bez granica. Ova nedelja u glavnom gradu Jermenije bila je znaku 20. Dečje pesme Evrozivije. Finalni nastup ove manifestacije je u nedelju 11. decembra sa početkom u 16. časova. Katarina Savić nastupa pod rednim brojem 14. Ovogodišnji slogan Dečje Evrovizije je „Zavrti magiju”. Manifestacija je otvorena veoma raskošno, a učesnici su nakon žreba upalili ukrase na jelci postavljenoj na glavnom Trgu i pokrenuli talas rasvete koji je osvetleo ceo grad.

Od danas (od petka 9. decembra) pa do nedelje (11. decembra) dok ne počne takmičenje Srbi iz Srbije i iz rasejanja i regiona mogu da učestvuju u glasanju i da doprinesu Katarininom što boljem plasmanu. Glasa se besplatno na sajtu jesc.tv (glas se daje takmičarima iz 3 zemlje, nakon što se pogleda kratak video). Takođe na internet stranici jesc.tv se može ponovo glasati i u nedelju nakon izvođenja svih šesnaest pesama. Glas se ubraja u polovinu bodova koje takmičari dobijaju od gledalaca, dok drugi deo bodova daju nacionalni žiriji ostalih zemalja.

Na ovogodišnjoj Dečjom pesmi Evrovizije učestvuju predstavnici sledećih zemalja: Holandija, Poljska, Kazahtan, Malta, Italija, Francuska, Albanija, Gruzija, Irska, Severna Makedonija, Španija, Velika Britanija, Portugalija, Srbija, Jermenija i Ukrajina.

Katarina Savić
Foto: https://junioreurovision.tv/

Inače Katarinu Savić i ekipu RTS-a koji su sa njom u pratnji primila je ambasadorka Republike Srbije u Jerevanu Tatjana Panajotović Cvetković. Ona je  gostima poželela dobrodošlicu i ukratko ih  informisala o radu Ambasade, prijateljskim i tradicionalno dobrim odnosima Srbije i Jermenije, kao i o Jermeniji i gostoljubivosti jermenskog naroda, u šta je ekipa i sama već imala priliku da se uveri.

Tokom srdačnog razgovora, Panajotović Cvetković iskazala je punu podršku Katarini i timu, poželela joj puno uspeha na takmičenju, ističući da je njeno učešće još jedna prilika za druženje i kreiranje „sveta bez granica”, u nadi da će iz Jermenije, osim pobede, poneti najlepše uspomene.