Početna Kultura U Kaselberiju na Floridi se održava književna manifestacija

U Kaselberiju na Floridi se održava književna manifestacija

„U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti”  

U gradu Kaselberi nadomak Orlanda na Floridi, u Sjedinjenim američkim državama, u petak 16. decembra 2022. godine u 12 sati po lokalnom vremenu, održaće se književna manifestacija pod nazivom „U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti”. Program se održava u čuvenom gradskom parku (Lake Concord Park- City of Casselberry) ispred Skupštine grada Kaselberija, gde je postavljena skulptura „Beogradski čitač” (Belgrade Reader). Skulptura  je rad beogradskog vajara Miloša Šarića i postavljena je u Kaselberiju u oktobru 2016. godine u okviru projekta Beogradski čitač, nakon otkrivanja prvog spomenika u Čuburskom parku u Beogradu.

Manifestaciju „U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti” organizuju Matica iseljenika i Srba u regionu, Književna radionica Kordun iz Filadelfije i Inicijativa Beogradski čitač. U programu kod skulpture „Beogradski čitač” nastupiće srpski pisci Miodrag Jakšić iz Beograda, Ilija Šaula iz Filadelfije, Gordana Pešaković iz Sarasote, Ratka Bogdan i Tatjana Vebster iz Sant Petersburga, Silvija Otašević, Nenad Simić i Nebojša Krljar iz Majamija.

Uz sopstvene književne radove, srpski autori će predstaviti i neke od najznačajnijih dela srpske književnosti na engleskom jeziku, a u programu će učestvovati i predstavnici grada Kaselberi, univerziteta Herzing i predstavnici Casselbarry Art House.
Adresa gde će se održati književna manifestacija je 95 Triplet Lake Dr, Casselberry, FL 32707