Početna Događanja U Jerevanu položeni venci na spomenik stradalim srpskim pilotima

U Jerevanu položeni venci na spomenik stradalim srpskim pilotima

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković položila je venac na spomenik „Slomljeno krilo“ u mestu Aršalujs, nedaleko od Jerevana, podignut u znak sećanja na sedmoricu srpskih pilota koji su pre 34 godine izgubili život u avionskoj nesreći tokom isporuke humanitarne pomoći tadašnje SFRJ, nakon razornog zemljotresa koji je 1988. pogodio Jermeniju.

Komemorativnom događaju je prisustvovalo petnaestak predstavnika MIP Jermenije, provincije Armavir, lokalne zajednice i srpske dijaspore, a vence na spomenik srpskim pilotima su položili direktor Direkcije za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Jermenije Ara Margarjan, šef Direkcije za lokalnu samoupravu provincije Armavir Gor Hovhanisjan i predstavnici lokalne zajednice, prenela je Ambasada Srbije u Jermeniji.

Ambasadorka se obratila prisutnima i istakla da su srpski heroji i njihova tragična humanitarna misija postali simbol solidarnosti i prijateljstva srpskog i jermenskog naroda. Ona se ujedno zahvalila Jermeniji što dostojanstveno čuva sećanje na srpske vazduhoplovce i što vodi brigu o memorijalu, koji ima specijalni status u provinciji Armavir.

Foto: Ambasada Srbije u Jermeniji