Početna Događanja Prvi put održani časovi na srpskom jeziku u Esonu u Francuskoj

Prvi put održani časovi na srpskom jeziku u Esonu u Francuskoj

U prelepom ambijentu prostorija Udruženja starih ratnika Kralj Petar prvi, koje vodi Vladan Stefanović, u departmanu Eson u Pariskom regionu, održan je sastanak posvećen organizaciji nastave na srpskom jeziku. „Kroz upoznavanje i prijatan razgovor, u srdačnoj atmosferi, na opšte zadovoljstvo i radost prisutnih, označen je početak našeg zajedničkog rada na negovanju srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije kod dece od 6 do 18 godina”, istaknuto je na stranici srpske škole u Francuskoj.

Časove će izvoditi nedeljom nastavnica Katarina Strailović (06 64 33 69 48) na adresi: 5, rue Godeaume 91640 Fontenay-lès-Briis

„Zahvaljujemo srpskim porodicama koje su se odazvale u velikom broju i Vladanu Stefanoviću na svestranoj podršci i želji da doprinese plemenitom cilju očuvanja srpskog jezika. Obrazovanje na srpskom jeziku je izvorište celovite i srećne ličnosti u generacijama koje su rođene i odrastaju u rasejanju, a naša odgovornost i obaveza. Časovi su besplatni i organizuje ih Ministarstvo prosvete Republike Srbije”, dodala je nastavnica Katarina Strailović.

Vladen Stefanović, Blaženka T
Foto: Srpska škola u Francuskoj