Početna Događanja U Ambasadi Srbije u Švajcarskoj održan koncert i priređena izložba radova učenika...

U Ambasadi Srbije u Švajcarskoj održan koncert i priređena izložba radova učenika Srpske dopunske škole

U prostorijama Ambasade Republike Srbije u Bernu održana je novogodišnje-božićna likovno-vajarska izložba i priredba srpskih đaka koju su zajednički organizovali Ambasada, Dopunska škola na srpskom jeziku i Srpska pravoslavna crkva. Kako je prenela Ambasada Srbije u Švajcarskoj, prisutne goste i učenike pozdravili su ambasador Goran Bradić i protojerej-stavrofor Stanko Marković, paroh srpske pravoslavne opštine Bern. Konzul Predrag Mandić je pripremio diplome i zahvalnice koje su uručene svima koji su poslali svoje radove ili nastupom uveličali događaj.

Glavni organizatori izložbe bile su nastavnica Jelena Mitrović i veroučiteljica Ađena Marković iz kantona Bern. U osmišljavanju programa učestvovale su sa svojim učenicima i nastavnice Tijana Krajina i Snežana Šaronjić, čiji su đaci učestvovali u recitacijama i solističkim nastupima na trubi, violini, fruli, gitari i saksofonu. U programu je učestvovalo više od 50 dece različitog uzrasta, čije umetničke veštine je posmatralo stotinak roditelja i prijatelja, dodato je u saopštenju Ambasade.

Podršku manifestaciji pružili su predstavnici KUD Karađorđe iz Berna, čiji su najmlađi članovi na ulazu u DKP goste tradicionalno dočekali sa hlebom i soli.

U Ambasadu Srbije u Bernu pristiglo je gotovo dve stotine likovnih radova dece na teme: „Novogodišnji praznici u mojoj otadžbini”, „Božićno jutro u mom domu” i „Badnje veče sa bakom i dekom”. Nakon programa, deca su imala priliku da, po staroj srpskoj tradiciji, u slami traže slatkiše.