Početna In Memoriam Sećanje na protojereja-stavrofora Dragu Govedaricu – u Beču služen parastos

Sećanje na protojereja-stavrofora Dragu Govedaricu – u Beču služen parastos

Eparhija austrijsko-švajcarska, sveštenstvo hrama Rođenja presvete bogorodice, rodbina i brojni vernici, poštovaoci protojereja-stavrofora Draga Govedarice i ove godine su se s dužnim poštovanjem setili njegovog nezaboravnog lika i dela, okupljeni na godišnjem parastosu.

„Sveštenici Bogorodičinog hrama u 16. bečkom okrugu služili su 17. po redu godišnji parastos proti Dragi koji je u ovoj sveštenoj zajednici, ali i šire u celoj tadašnjoj Eparhiji zapadno evropskoj ostavio neizbrisiv, može se slobodno reći apostolski trag, radeći sa nekolicinom sveštenika, na čelu sa vladikom Lavrentijem, na uspostavljanju organizacionih temelja crkve na prostorima gde danas imamo cele četiri eparhije. Sama ta činjenica govori dovoljno da shvatimo makar deo njegovog samopregora i požrtvovanja koje je ulagao u nameri da stigne do svakog svog vernika, ali i obavi šire dužnosti veroučitelja i namesnika, koje su mu bile poverene u tako teškim vremenima punih trideset i šest godina u Beču, od 1969. do 2005. godine i časa prelaska u večni život”, istakli su sveštenici SPC u Beču.

„Uspomene na njegov blagi, ljudski i hrišćanski lik, pastira i sabrata, ali i stuba svoje porodice, naročito živo je evocirao starešina hrama protojerej-stavrofor Petar Pantić, pozivajući sve prisutne ne samo da drže živu uspomenu na ovog božijeg ugodnika, nego i da mu podražavaju svojim životom, kao onome koji se u svemu ugledao na Hrista i koji je po tome u svemu uzor i nama, ali i ponos celoj svojoj užoj i široj porodici, koju je otac Petar takođe posebno pozdravio i obodrio da u molitvama crkve uvek nalaze utehu i radosno sećanje na nezaboravni lik božijeg ugodnika oca Drage”, prenela je Eparhija austrijsko-švajcarska.

Foto: Eparhija austrijsko-švajcarska