Početna Događanja 50.jubilarni konvoj HO Solidarnost za Kosovo stigao u srpske enklave

50.jubilarni konvoj HO Solidarnost za Kosovo stigao u srpske enklave

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo stigao je juče u srpske enklave. Deset volontera ove organizacije, koju je osnovao Arno Gujon, dopremili su 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra. Pored humanitarne robe i poklona za decu, mladi Francuzi će podeliti 48 kоza, 40 ovaca i 5 krava za porodice koje se bave stočarstvom na Kosovu i Metohiji, saopšteno je u ovoj organizaciji.

„Već osamnaest godina smo prisutni za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na Kosovu i Metohiji, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija zbog velike napetosti na terenu. U razgovorima s meštanima oseća se velika zabrinutost, pa i strah od novih sukoba. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti”, istakao je kaže Arno Gujon.

U narednih nekoliko dana, francuska ekipa će nastaviti da dostavlja novu odeću i obuću, školski pribor i igračke za decu na KiM, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć neophodna.

Od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, ovo je 50. jubilarni konvoj koji je stigao na Kosovo.


Foto: HO Solidarnost za Kosovo