Početna Događanja U Vašingtonu održan koncert „Ovo je Srbija”

U Vašingtonu održan koncert „Ovo je Srbija”

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu, na Milenijum sceni prestižnog Kenedi centra, protekle nedelje, održan je koncert pod nazivom „Ovo je Srbija”.

Kako je prenela Ambasada Srbije u SAD, prisutnima na ovoj kulturnoj manifetaciji se obratio zamenik ambasadora Andon Sapundži, istakavši da je ovo retka prilika za posetioce da slušaju tri veoma talentovane umetnice koje izvode dela srpskih kompozitora. Milica Sekulić, na klaviru, Biljana Soldo, sopran i Nataša Rašić, mecosopran, potrudile su se da publici približe neke od najlepših srpskih kompozicija.

Na repertoaru su bila dela Davorina Jenka, kompozitora srpske himne i Kornelija Stankovića, zahvaljujući kojima su savremene melodije usaglašene sa tradicionalnim, zatim Slavenskog, Milojevića, Marinkovića i Bajića, predstavnika srpskog kasnog romantizma, te naših savremenika Hristića, Le Ru Obradovića i Golemovića. Milica Sekulić drži koncerte i predaje klavir u Potomaku u Merilendu, Biljana Soldo nastupa u Virdžinija operi, dok Nataša Rašić nastupa u pozorištima u Beogradu i šire.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu