Početna Događanja U Kopru na plivanju za Časni krst prva stigla Magdalena Hasanbegović

U Kopru na plivanju za Časni krst prva stigla Magdalena Hasanbegović

U Kopru je, juče, na Bogojavljanje organizovano plivanje za Časni krst. Organizatori su bile Crkvene opštine Koper i Postojina, kao i srpsko društvo Primorje. Dvadeset i četiri plivača, među kojima i dvoje dece su učestvovali  na ovom takmičenju. Sedmogodišnja Magdalena Hasanbegović iz Srbije je prva doplivala do časnog krsta. Sve pohvale su upućeni i dvanaestogodišnjem Luki Vujadinović, učeniku Srpske dopunske škole iz Izole. Sve pohvale su otišle svim učesnicima ove divne manifestacije, koja je započeta prošle godine i koji su imali „isti duh i isti cilj: da nastave započeto, da ostave nešto pokolenjima i da čuvaju temelje pravoslavne vere”.

Pobednica sedmogodišnja Magdalena Hasanbegović
Foto: SK Primorje

Molitvu i moralnu podršku plivači su dobili od parohijskog sveštenika Dejana Mandića i Darka Petakovića, koji je doputovao sa postojinskim plivačima. Otac Dejan Mandić je naglasio u besedi „da je plivanje za Časni krst hitanje, ničemu drugom, do samom Hristu i večnom životu. Shodno tome je i ishod ovog takmičenja bio izraz bratske ljubavi i zajedništva”.

Pobednicu i ujedno najmlađu učesnicu Magdalena Hasanbegović svi su pozdravili aplauzom i plivači i prisutna publika. Sve pohvale upućene su organizatorima predstavnicima CO Kopar i Postojina kao i članovima srpskog društva Primorje, na odličnoj organizaciji do sitnih detalja.

Ovogodišnji plivači za Časni krst u Kopru
Foto: SK Primorje