Početna Događanja Nova nastavna grupa srpske škole u Esonu u Pariskom regionu počela sa...

Nova nastavna grupa srpske škole u Esonu u Pariskom regionu počela sa radom

Kao što smo na Nikoljdan objavili u prelepom ambijentu prostorija Udruženja starih ratnika Kralj Petar prvi, koje vodi Vladan Stefanović, u departmanu Eson u Pariskom regionu, održan je sastanak posvećen organizaciji nastave na srpskom jeziku. „Kroz upoznavanje i prijatan razgovor, u srdačnoj atmosferi, na opšte zadovoljstvo i radost prisutnih, označen je početak našeg zajedničkog rada na negovanju srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije kod dece od 6 do 18 godina”, istaknuto je tada na FB stranici srpske škole u Francuskoj.
Ovih dana je stigla lepa vest iz ovog departmana od nastavnice Katarine Strailović da za sada grupa broji više od dvadeset đaka i da su vrata Srpske škole su otvorena za svu zainteresovanu decu od šest do osamnaest godina. Nastava se izvodi nedeljom na adresi: 5, rue Godeaume 91640 Fontenay-lès-Briis, a dodatna obaveštenja se mogu dobiti od nastavnice Katarine (06 64 33 69 48).

Foto: FB Srpska škola u Francuskoj

Svi zainteresovani su đaci uvek dobro došli i na ovim časovima koji se izvode u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije će naučiti puno o srpskom jeziku, kulturi, običajima, istoriji, geografiji… zemlje svojih predaka.
Ispred Srpske škole u Francuskoj nastavnica Katarina Strailović se zahvalila predstavnicima Udruženja starih ratnika Kralj Petar prvi na divnom velikom prostoru za rad sa odličnim uslovima za realizaciju nastave.