U Salcburgu održano veliko vodoosvećenje na reci Salcah


Tradicija da se predstavnici svih pravoslavnih crkava okupe na reci Salcah, da bi povodom Bogojavljenja obavili veliko vodoosvećenje je i ove godine nastavljena. Verni narod iz svih pravoslavnih zajednica predvođen sveštenicima Rumunske i Srpske pravoslavne crkve protojerejima-stavroforima Dimitrom Vezianom i Draganom Erićem okupio se u nedelju 22. januara na reci Salcah u Salcburgu, prenela je Crkvena opština u Salcburgu.

Foto: CO Salcburg

„Okupljanje je započeto ispred evangelističke crkve koja se nalazi u blizini, a zatim je litija krenula do reke Salcah, gde je obavljen čin velikog osvećenja vode. Nakon molitve su se prisutnima obratili sveštenici govoreći o značaju Bogojavljenja, kao i ove molitve zahvalivši se svima koji su se uprkos hladnom vremenu okupili”, istaknuto je u CO Salcburg.

Molitvi su tradicionalno prisustvovali i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica iz Salcburga. „Svi vernici su nakon molitve imali priliku da svojim domovima ponesu prethodno pripremljenu i iz hrama donesenu Bogojavljensku vodicu”, dodato je CO Salcburg.