Početna Informacije Sutra se u Štutgartu obeležava Dan i slava R. Srpske

Sutra se u Štutgartu obeležava Dan i slava R. Srpske

Dan i slavu Republike Srpske obeležiće se sutra u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu, gde su domaćini članovi Srpskog kulturnog i sportskog kluba Sloga iz Štutgarta. Proslava će se održati u Eslingenu – Berkheim Osterfeldhalle (Koengenerstr. 51) sa početkom u 18 časova (28. januara 2023.)
Svečanosti bi trebao da prisustvuje i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, a tu će biti, kao i godinama ranije visoke zvanice Republike Srpske. Rezanje slavskog kolača i osvećenje slavskih znamenja će obaviti protojerej Stanko Rakić iz Štutgarta.

Domaćin večeri Sloga je pripremio i kulturno zabavni program, dopunjen umetnicima Božidarom Mićanovićem Pivljanin iz Frankruta, Peđom Jovičićem iz Visbadena i Anicom Kočić iz Štutgarta, članicom Srpskog centra Štutgart.

Nakon pozdravne reči, uvodnu zdravicu i recital o Republici Srpskoj izvešće Božidar Mićanović Pivljanin, potom će Anica Kočić otpevati pesmu o Republici Srpskoj. Program ća nastaviti igrači Sloge Igrama iz Zapadne Srbije (izvođački ansambl) kao i Igrama iz Banata (dečiji ansambl).

Drugi blok programa obuhvata splet narodnih kola na harmonici, koje izvodi solista i instrumentalist Dario Tovilović. Potom sledi Šaljiva igra iz Srbije solista dečijeg ansambla Sloga, i koreografija Graovsko oro „Zaigraj Leno mori” devojaka prvog ansambla Sloge.

Nakon zvaničnog dela programa uslediće narodno veselje, nastup folklornih ansambala iz Nemačke i estradni umetnici – Goci bend.
Dodatne informacije se mogu dobiti na sledeće brojeve telefona: +491783008279  i +491715828847
Predstavništvo Republike Srpske u Štutgartu je jedino predstavništvo koje je od početka nastanka Republike Srbije u Nemačkoj obeležavalo Dan i slavu RS. Sloga je društvo sa tradicijom, odličnim folklornim igračima, koreografijama, nošnjama…  u šta su se uverili svi koji su bili kod njih u gostima.