Početna Kultura Na Festival dečjeg video klipa KIDIKEM može da se prijavi do 12....

Na Festival dečjeg video klipa KIDIKEM može da se prijavi do 12. februar 2023. godine

Do 12. februara zainteresovani mogu da se prijave na osmi po redu konkurs Festivala dečjeg video klipa KIDIKEM u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina, sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima), u trajanju do tri minuta. Ovogodišnji festival nosi temu ŠTO NA UM TO NA ZUM! „Izoštrite svoje misli! Budite direktni i konkretni! Precizni i jasni! Šta vam leži na srcu i na umu? Šta želite da kažete javno da vas svi čuju i razumeju? Ne stidite se i ne oklevajte! ladost poseduje snagu iskrenosti i bunta i zato što na UM to na ZUM! Kamere u ruke pa da vas vidimo, odnosno zumiramo. Ovom svojevrsnom igrom rečima, želimo da vas ohrabrimo da svoje misli pretvorite u pokretne slike sa jasnom i konkretnom temom. Zato bez okolišanja!”, poručili su organizatori iz DKCB.

Festival KIDIKEM biće održan 4. marta 2023. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, a rok za prijavu na konkurs je 12. februar 2023. godine.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Jutjub kanalu DKCB.

„Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – ZLATNI KADAR i Najgledaniji video klip na Jutjub kanalu DKCB kao i pet Specijalnih priznanja –diploma”, dodali su u DKCB.

Propozicije festivala su:

▪ Pravo učešća imaju deca od 9–16 godina

▪ Festival ima takmičarski program

▪ Pravo učešće imaju video klipovi do 3 minuta

▪ Filmovi koji su duži od 3 minuta odlukom selekcione komisije i umetničkog direktora mogu biti uvršteni u takmičarski program

▪ Video klipove koje selekciona komisija ne uvrsti u takmičarski program, mogu biti prikazani u nekom od pratećih programa

▪ Jedan autor može prijaviti više video klipova koji odgovaraju uslovima konkursa

▪ Za prijavljivanje i prikazivanje filmova ne plaća se kotizacija ni nadoknada

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla na kidikem@dkcb.rs