Početna Događanja Srpski centar u Štutgartu proslavio svoju zimsku slavu – Svetoga Savu

Srpski centar u Štutgartu proslavio svoju zimsku slavu – Svetoga Savu

Malo je udruženja u srpskom rasejanju koji slave dve slave, kao što to rade članovi Srpskog centra u Štutgartu. Od osnivanja centra, dva puta godišnje oni se okupljaju da odaju počast svojim zaštitnicima Svetome Savi i Svetim apostolima Petru i Pavlu.

Tako je bilo i minulog vikenda kada su nakon pandemije mogli ponovo da se okupe i u velikom broju obeleže svoju zimsku slavu i odaju počast svome zaštitniku Svetome Savi. Domaćini su bili Sandra i Raka Đuričković i Jovana i Milojko Kovačević (oba bračna para sa svojom decom) koji su bili domaćini zimske slave poslednje četiri godine. Predsednica centra Darinka Vićentijević se posebno zahvalila njima, što si za vreme korone obeležavali slavu u ime svih članova. „U to ime veliko, veliko hvala” naglasila je ona.

Foto: Srpski centar Štutgart

Domaćini naredne slave su Nataša i Goran Ostić i Sanja i Aco Pavlović. Protojerej Stanko Rakić osveštao je slavska znamenja i zajedno sa protojerejem Milenkom Bakmazon čestitao slavu članovima Srpskog centra. Uz bogat ručak i lepo druženje članovi Centra su proveli lep dan. „Hvala na lepom druženju, kao i ostalim ženama, devojkama i mamama koji su omogućili da nam trpeza bude veoma bogata i raznovrsna”, dodala je predsednica Vićentijević. Manifestaciji je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu, Dragan Dimitrijević.