Početna Kultura Izložba Kavijar od sutra u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Izložba Kavijar od sutra u Kulturnom centru Srbije u Parizu

U Kulturnom centru Srbije u Parizu sutra (09. februara u 19 časova) se otvara izložba Kavijar. „Iako nas kavijar danas asocira na otmenost i luksuz, ovaj vrhunski delikates ali i zadivljujuće delo kulinarske, prirodne i kulturne baštine demistifikovaćemo i približiti vam kroz različite aspekte: od kulturološkog i istorijskog preko biološkog i ekonomskog, sve do aspekta zaštite jesteri koje su zbog nekada prevelikog izlovljavanja upravo zbog kavijara i ukusnog mesa kao i gubitka staništa danas pred izumiranjem”, istaknuto je u Kulturnom centru Srbije u Parizu, povodom otvaranja izložbe.

Realizaciju izložbe i kataloga omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Dragocenu pomoć u pripremi izložbe pružila je Svetska organizacija za zaštitu prirode WWF kao i Zavičajni fond biblioteke Centra za kulturu Kladovo, Srbija.

Izložbu će otvoriti Dubravka Vučić, autorka izložbe, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, i Natali Beljanski, direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu. Svi zainteresovani izložbu mogu videti od otvaranja pa do do 25. februara 2023. godine, od utorka do subote od 11.30 do 19.30 časova.

Foto: Kulturni centar Srbije u Parizu