Početna Škola Uz vršnjake iz Srbije domovina se ne čini tako daleko – druženje...

Uz vršnjake iz Srbije domovina se ne čini tako daleko – druženje đaka iz Hesena sa drugarima u Jagodini

Učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku u Hesenu odazvali su se pozivu nastavnice istorije u Osnovnoj školi Rada Miljković u Jagodini, Marije Aleksić,   da zajedno sa njenim učenicima 7. razreda održe zajednički tematski čas o Svetom Savi.

Zahvaljujući internetu, Srbija je deci, koja srpsku nastavu pohađaju u nekoliko grupa u Hesenu kod nastavnice Tatjane Milanović, bila blizu makar u vreme onlajn časa.

Foto: T. Milanović

Čas su u vodili učenici Osnovne škole Rada Miljković u Jagodini, koji su uz pomoć svoje nastavnice napravili prezentaciju o našem svetitelju i prosvetitelju, Svetom Savi. Među njima je bilo i dece koja učestvuju u takmičenjima iz istorije i, kako su rekli, ostvaruju zapažene rezultate. Učenici iz Hesena su učestvovali u diskusiji o temi ovog onlajn druženja.

Na kraju vrlo zanimljivog časa svoje znanje su proverili kroz kviz na kahut-aplikaciji. Drugari su iskoristili vreme i da jedni drugima postave pitanja o onome što ih zanima. Učenike iz Srbije je zanimalo šta trenutno iz istorije uče deca u nemačkim školama, a učenike iz Hesena kada će se opet videti sa drugovima iz Srbije, kao i da i mogu jedni druge da posetiti.

Na radost svih, najavljen je još jedan tematski čas koji će u saradnji organizovati nastavnica Tatjana Milanović i nastavnice srpskog jezika i istorije iz škole u Srbiji na temu Običaji kod Srba o Uskrsu.