Početna Kultura U Ambasadi Srbije u Egiptu povodom Dana državnosti večeras nastupaju igrači SKUD...

U Ambasadi Srbije u Egiptu povodom Dana državnosti večeras nastupaju igrači SKUD Vuk Stefanović Karadžić iz švajcarskog Šenenverda

Članovi SKUD Vuk Stefanović Karadžić iz grada Šenenverda u Švajcarskoj stigli su za vikend u egipatsku prestonicu Kairo, gde će večeras u hotelu Meviot, povodom proslave Dana državnosti Republike Srbije, u organizaciji Ambasada Srbije u Egiptu održati koncert sa svojim prvim ansamblom. Oni će izvesti četiri koreografije (Igre iz Smederevskog Podunavlja, iz Srema, iz Vranja kao i igre iz okoline Peći sa Kosova i Metohije) kao i niz srpskih etno i narodnih pesama. Program će započeti izvođenjem srpske i egipatske himne. U pratnji preko 30 izvođača ansambla SKUD Vuk Stefanović Karadžić i članova uprave se nalazi i šef orkestra  Radio-televizije Vojvodine Bojan Milinković. Uprava i  igrači društva Vuk Stefanović Karadžić su posebno zahvalni Željku Grozdanoviću baletskom igraču iz Narodnog pozorišta Srbije koji je sa konzulom RS u Ambasadi Srbije u Egiptu Mirjanom Šešun organizovao ovaj koncert.

Igrači SKUD Vuk Stefanović Karadžić iz Šenenverda
Foto: SKUD Vuk S. Karadžić Senenverd

„Velika nam je čast što ćemo 13. februara, povodom Dana državnosti Republike Srbije u Egiptu održati koncert. Ovim putem želimo da se zahvalimo ambasadi Republike Srbije u Egiptu na pozivu. Takođe bi uputili jedno veliko hvala svim igračima, igračicama, roditeljima, sponzorima i ostalim osobama koje nam ovo putovanje omogućavaju svojom nesebičnom podrškom. Jedva smo dočekali i mnoge avanture i fenomenalno druženje – širom sveta, koje ćemo doživeti” istakli su igrači SKUD Vuk Stefanović Karadžić.

U okviru ove posete Egiptu oni će organizovati i niz izleta pa će ovaj nastup zasigurno ostati u trajnom sećanju.

Igre iz Srema
Foto: SKUD Vuk S. Karadžić