Početna Kultura U utorak 28.02. se u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvara izložba...

U utorak 28.02. se u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvara izložba „The first four”

Još jedan kulturni događaj najavio je Kulturni centar Srbije u Parizu. Ovoga puta reč je o izložbi „The first four”, koja će se otvoriti u utorak, 28. februara 2023. sa  početkom 19 časova.

„Srpska visoka moda ove godine obeležava važan trenutak u svojoj istoriji. Serbia Fashion Week, koji svake godine ima više od 30.000 posetilaca, predstaviće u Parizu četiri srpska dizajnera zahvaljujući programu Welcome to Paris, koji je inicijativa Federacije visoke mode Francuske”, istaknuto je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Kvartet dizajnera, „The first four” čine Suzana Perić, Jelena Malešević, Aleksandra Džaković, i dizajnerski duo Jelena Zorić i Milica Tričković. Oni će predstaviti svoje kreacije 2. marta u Galeriji Burbon.

„U cilju obeležavanja ovog značajnog trenutka za visoku modu u Srbiji, Kulturni centar Srbije ima veliko zadovoljstvo da od 1. marta predstavi izložbu fotografija „The first four”, gde će biti predstavljen izbor fotografija svakog dizajnera. Srdačno vas pozivamo da sa nama obeležite ovaj značajan događaj i otkrijete delo i kreativne svetove naših modnih kreatora!”, poručeno je u Kulturnom centru Srbije u francuskoj prestonici.

Izložbu će otvoriti Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week. Izložba će biti otvorena za javnost do 10. marta 2023. godine, od utorka do subote od 11.30 do 19.30 časova.

Foto: Kulturni centar Srbije Pariz