Početna Kultura Drugog aprila u Karlsrueu je predstava„Hvala Vuku za Azbuku” i lutkarska radionica...

Drugog aprila u Karlsrueu je predstava„Hvala Vuku za Azbuku” i lutkarska radionica za decu

Uprava Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu organizuje, kao što smo pisali, 2. aprila ove godine predstavu za decu Cvetina Aničić „Hvala Vuku za Azbuku”. Pored pozorišne predstave, jedan od najboljih luktara u Srbiji Cvetin Aničić, takođe u organizaciji SKC iz Karlsruea održaće i lutkarsku radionicu. „Kao što smo vam obećali, uspeli smo uz pomoć velikodušnog sponzora, da organizujemo besplatnu predstavu za vaše mališane! Ovo je jedinstvena prilika da vaša deca imaju priliku da gledaju predstavu koja se izvodi širom Srbije i regiona, predstava koja se igrala na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu! Predstava edukativnog karaktera koja će, kroz deci prilagodljiv način, ispričati priču o nastanku našeg pisma”, istakla je uprava SKC iz Karlsruea.

Istog dana pre predstave održaće se i lutkarska radionica za decu, gde će najmlađi imati priliku da sami naprave svoje lutke uz pomoć lutkara Cvetina Aničića. Predstava je besplatna i ulaz je slobodan za SVU decu. Radionica je takođe besplatna, materijal je obezbeđen od strane SKC ali prednost za učešće u radionici imaju deca članova SKC iz Karlsruea, ostali do popunjenosti mesta.



Prijave su obavezne i za predstavu i za radionicu. Dete se prijavljuje putem mejla serben-karlsruhe@web.de ili putem poruke na FB stranici SKC Karslrue.

Radionica počinje u 16 časova a predstava je u 18 u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu. Za predstavu nema ograničenog broja mesta. Prostorije Centra Wikingerstr. 9a, 76189 Karlsrue.

Cvetin Aničić bavi se režijom, glumom i lutkarstvom. Saradnik je, autor i voditelj mnogih radionica za decu. Diplomirao na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost (NATFIZ) u Sofiji (Bugarska), član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Do 2020. Je režirao 50 pozorišnih predstava u Srbiji i Hrvatskoj, autor je preko 80 lutaka za pozorište i film. Saradnik je Zmajevih dečijih igara u Novom Sadu. Na televiziji bio angažovan na brojnim dečijim emisijama i serijama, voditelj je lutkarskih radionica za decu. Saradnik je na akreditovanim seminarima za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. 15 godina aktivno radi sa decom članovima MNRO. Do sada za svoj rad nagrađivan u zemlji i u inostranstvu. Nosilac povelje Filip Višnjić za doprinos u kulturi Srbije. Oženjen, otac dve ćerke, živi i stvara u Šidu, u Srbiji.