Početna Kultura Sutra u Cirihu promocija knjige dr Jelene Angelovski „Mika” za koju osvojila...

Sutra u Cirihu promocija knjige dr Jelene Angelovski „Mika” za koju osvojila nagradu na Zmajevim dečjim igrama

Promocija knjige Mika dr Jelene Angelovski, dobitnice nagrade ovogodišnje nagrade „Rade Obrenović” biće održana sutra, 18. marta sa početkom u 12 časova u biblioteci Pestaloci Hardau u Cirihu. Nagradu je za ovaj roman dodelio je Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre u Novom Sadu za najbolji roman za decu i omladinu. Knjiga je nastala po predlogu urednice Azbučni red u Službenom glasniku -Vladislave Vojnović. Interesantno je, da je knjiga prvo stigla do članova žirija pre publike.

Pored promocije štampanog izdanja biće i promocija audio  (izdanja). Audio knjiga izlazi za koji dan u izdanju Audiomanije iz Ciriha i biće dostupno na različitim platformama za audio knjige u Evropi i Americi.

Razgovor u Pestaloci Hardau biblioteci će voditi Marija Gaćinović, dok će o knjizi govoriti Jelena Todorović Lazić, a o audio izdanju Romana Radović. Posetioci će imati priliku da nabave štampano izdanje i da dobiju link na kojem će biti moguće preuzeti audio knjigu.

Autorka, dr Jelena Angelovski, će lično predstaviti štampano i audio izdanje knjige.

„Ne propustite ovaj događaj. Glavni junak romana je dečak Mika”, stoji u pozivu.

Opis romana:

Mika živi negde drugde, u jednoj maloj zemlji zvanoj – Švajcarska. Na početku, Mika je pri kraju. Pri kraju čega? Pri kraju svog solidno skrojenog detinjstva. Zatim se, sve gori od strašnijeg, ređaju dramatični trenuci. Zašto? Zato što Mika izrasta iz detinjstva, a ono se cepa i puca po krhkim pubertetskim šavovima. Objektivno, haos, jer čovek u tom trenutku lako može ostati, figurativno govoreći, ogoljen – da kažemo neodeven, zbog čega se, osim što mu može biti hladno, lako može izbrukati pred onima koji su, da kažemo, obučeni. Fascinantnim i humorističnim opisima, autorka šalje Miku u potragu za sopstvenom „supermoći”. Usput, Mika otkriva ne samo svoju supermoć, već i supermoći svih svojih rođaka i prijatelja.

Na kraju, jasno, Mika je – na početku! Na početku čega? Na početku puta da postane neko i nešto. Tamo negde, daleko u svetu, ali ujedno i blizu kod kuće.

Subota, 18. mart sa početom u 12 časova, u Cirihu -Biblioteka Pestalozzi Hardau, Norastr. 20.