Početna Informacije 10. jubilarni Svesrpski sabor Norveške održaće se 27.05.2023.

10. jubilarni Svesrpski sabor Norveške održaće se 27.05.2023.

I ove godine udruženje Srba Srpska kruna iz Telemarka u Norveškoj organizuje 27. maja jubilarni 10 –ti Svesrpski sabor u Pošgrunu. „Svesrpski Sabor je odlično mesto za druženje i sportsko rivalstvo Srba i prijatelja srpske kulture u Norveškoj. Ako želite da u Norveškoj doživite atmosferu naših krajeva iz otadžbine, dođite da se družimo i provedemo jedan dan u domaćem ambijentu. Tokom čitavog dana bićete u mogućnosti da kupite tradicionalnu hranu sa roštilja,osvežavajuća pića i sladoled. Za veseljake u večernjem delu programa je zabava uz FIS Musik Bend iz Srbije. Članovi benda imaju zadatak da nas svojom pesmom razveseli do sitnih sati”, poručili su organizatori.

Stalni gosti ove manifestacije su i predstavnici ambasade Republike Srbije takođe i Republike Srpske, kao i Srpske pravoslavne crkve u Norveškoj. Sabor će se sadržati sledeće aktivnosti:

– Turnir u malom fudbalu 5+1 (tokom čitavog dana). Poslednji rok za prijavu ekipa 20. maj

– Povlačenje konopca ( u pauzama fudbalskog turnira)

– RTS kros za decu

– Najteži i najlakši SRBIN Sabora

– Nastup KUD i folklor

– Trojka iz bloka – bacanje trojki (omiljena aktivnost HO Srbi za Srbe)

– Priredba učenika Srpske dopunske škole iz Pošgruna.

– Razne aktivnosti za žene i decu (sabor se održava u sklopu škole koja u svome okruženju poseduje mnoštvo aktiviteta za decu (skateboardbanen,fotballbane,lekeplass,etc)

Fudbalski turnir će se održati u hali Eidangerhallen, Tveitanvegen 14, 3946 Porsgrunn. Kako organizator ističe obavezna je prijava fudbalskih ekipa na neki od navedenih brojeva (473 37 255 Miomir Šušnjar, 462 18 797 Aleksandar Đurić ili 932 35 774 Mile Vojnović) ili putem elektronske pošte na udruzenjesrbasrpskakruna@gmail.com ili post@srpskakruna.no  Uplata po fudbalskoj ekipi je 1000 kruna (kotizacija)