Početna Događanja Đaci srpske škole u Erlangenu svoju priredbu posvetili damama

Đaci srpske škole u Erlangenu svoju priredbu posvetili damama

Učenici srpske dopunske nastave iz Erlangena u nemačkoj pokrajini Bavarska uveličali su nedavno proslavu 8. Marta, koje je organizovalo Srpsko kulturno udruženje Vuk Karadžić. Dopunska nastava srpskog jezika u organizaciji Ministarstva Prosvete Republike Srbije održava se u ovom gradu od 2010. godine i od samog početka nastava je organizovana u prostorijama ovog kluba, istakla nam je učiteljica Gordana Budiša. Ona se na ovoj manifestaciji u svoje i u ime učenika i roditelja zahvalila na odličnoj saradnji, podršci kluba u svim aktivnostima i na besplatnom korišćenju prostorija.

Učenici su izveli program za mame, bake, strine, ujine, tetke i komšinice-koje je upravo tim rečima u najavi programa pozdravio učenik Veljko Fuštar. On je pročitao i nekoliko rečenica o istorijatu i nastanku praznika 8. Marta – Međunarodnog dana žena.

Učenici u Erlangenu izvode program
Foto: arhiva G. Budiša

Nakon uvodnog dela učenici su nastavili sa recitacijama, igrokazima i pesmama svim prisutnim  mamama i ženama u čast. Najviše osmeha su izmamile recitacije „Kako se može štedeti mama” i „Mama je glagol od glagola raditi”. Đaci su otpevali pesme „Najlepša mama na svetu”, „Pesma za naše mame”, „Pevam danju pevam noću”, koje su uz igrokaz Ocene i dobru glumu učenika bili nagrađeni velikim aplauzom. Učenici su na kraju podelili srca sa stihovima „Pesme za mamine oči”, koje su prethodno pripremili na času, kao poklon svim prisutnim ženama i majkama. Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Bavarskoj u organizaciji je Ministarstva prosvete Republike Srbije. Škola je besplatna i sve deca su dobrodošla.

Vladalo je veliko interesovanje za program učeniak Srpske dopunske škole u Erlangenu
Foto: arhiva G. Budiša