Početna Događanja Nastup igrača Oro iz Pariza na generalnoj skupštini banke Credit Mutuel

Nastup igrača Oro iz Pariza na generalnoj skupštini banke Credit Mutuel

Sve češće smo svedoci da se naš folklor dopada mnogima po Evropi, za zašta su zaslužna srpska udruženja u rasejanju, koja srpsku tradicionalnu igru i tradiciju masovno neguju i svest o njihovoj važnosti je razvila i razvija kod mladih pokoljenja. Upravo zbog što je lepota naše igre i naše baštine postala poznata širom Evrope ne čudi nas činjenica da se predstavnici srpskih udruženja pozivaju na razne proslave, godišnje skupštine, koncerte… mnogih velikih firmi i korporacija. Upravo jedna takva u nizu je bila minulog vikenda, kada su igrači ansambla narodnih igara i pesama Oro iz Pariza učestvovali na generalnoj skupštini banke Credit Mutuel u okolini francuske prestonice u mestu Neili Plesans (Neuilly-Plaisance). Oni su za tu prilike izveli bogat program, kojim su ulepšali njihovo veče.


Foto: Oro Pariz

Izveli su Ciganske igre iz Vojvodine i Nunta in Isakovo, dok je ženska pevačka grupa (koju vode Katarina Vukosavljević i Kristina Tolić) otpevala Prošeta se Jovka, Marijo ćero mori, Ajde Jano, Domaćine dobri gosti ti dojdoše i Čije je ono devojče.

„Ponosni smo i oduševljeni njihovim pozivom. Hvala još jednom na toploj dobrodošlici”, istkali su igrači i uprava Ansambla narodnih igara Oro iz Pariza.