Početna Događanja U Sad Dijegu Srbi i učenici srpske škole se družili sa Snežanom...

U Sad Dijegu Srbi i učenici srpske škole se družili sa Snežanom Radojičić, ženom koja biciklom obilazi svet

„Bila je 2011. kada sam rasprodala sve što imam osim malog stana u Beogradu i krenula u najveću avanturu svog života: biciklom oko sveta. Putovala sam sa dnevnim budžetom od pet evra, spavala u šatoru, kuvala na gorioniku. Popela sam se na Himalaje biciklom i prešla pustinju Gobi. Stigla sam do Sibira na severu, do Japana na Istoku, do Timora na jugu. Prešla sam 56.000 km biciklom, 1.000 peške, i bila u 42 zemlje. Sve vreme putovanja pišem blog, a u nekoliko navrata zaustavljala sam se na duže kako bih napisala novu knjigu. Tako sam privremeno živela u Kambodži, u Nepalu, u Vijetnamu, na Baliju, u Južnoj Koreji, Patagoniji” reči su Snežane Radojičić, osobe, koja je pre duže od jedne decenije biciklom krenula na putovanje svetom i od tada živi kao pravi nomad, bez stalne adrese, radnog vremena.

Foto: FB SKC Sad Dijego

Nekadašnji nastavnik srpskog i književnosti, lektor u multimedijalnoj kompaniji, prodavac nekretnina… piše knjige sa putovanja i tako se izdržava. Ona se minulog vikenda družila sa Srbima u San Dijegu, u prostorijama Srpskog kulturnog centra.  „Jedinstveno i nezaboravno veče! Putnička tribina sa Snežanom Radojičić održana je 1. aprila. Prisutni su imali prilike da slušaju o Snežaninim putovanjima, zanimljivostima i izazovima sa kojima se susretala. Na kraju su postavljali pitanja, a naša gošća je i potpisivala knjige. Sve je potrajalo nekoliko sati, ali verujemo da su svi otišli puni utisaka. Snežani želimo svako dobro i sreću u njenim daljim avanturama u SAD-u. Pamtićemo ovo veče po neverovatnoj energiji i entuzijazmu koji je podelila sa nama”, istaknuto je u Srpskom kulturnog centru u San Dijagu u SAD-u.

Dan kasnije Snežana je održala predavanje za učenike srpske škole pri SKC i priredila čas za pamćenje. Deca su učila o neobičnim životinjama koje je sretala na svojim putovanjima, a čas je bio prekratak za sva njihova pitanja. Nakon predavanja svi prisutni đaci su mogli da vide šator i bicikl kojim Snežana obilazi svet. Radosti i druženju nije bilo kraja, a mnogi su uzeli neke od mnogobrojnih knjiga Snežane Radojičić.