Početna Događanja Novi predsednik Nove generacije iz Šorndorfa u Nemačkoj je Nebojša Bundalo

Novi predsednik Nove generacije iz Šorndorfa u Nemačkoj je Nebojša Bundalo

U klupskim prostorijama srpskog kulturnog kluba Nova generacija iz Šorndorfa u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg održana je izborna skupština. Nakon četiri godine zastupanja klupskih interesa dotadašnji predsednik kluba Dragan Đorđević je odlučio da svoju funkciju prepusti novom predsedniku. Većinom glasova za prvog čoveka ovog kluba izabran je Nebojša Bundalo. Potpredsednica je Maja Radovanov. Ivica Đorđević koji je u prethodnoj upravi bio na mestu sekretara i koji je svoj posao obavljao sa puno elana je ostao na istoj poziciji. Njegova zamenica, odnosno kako u klubu ističu njegova desna ruka je Sara Đorđević. Mesto blagajnika je ostalo isto i Zoran Vasić će sa njegovim zamenikom Mikom Milovanovićem voditi finansije. Sedmi član uprave je dosadašnji predsednik Dragan Đorđević, koji će voditi pretežno spoljne aktivnosti društva Nova generacija.

Novoizabrana uprava Nove Generacije se zahvaljuje svim svojim članovima na dosadašnjoj saradnji. „Radujemo se našim zajedničkim akcijama i uspesima”, dodala je potpredsednica Maja Radovanov.

Kao što je već poznato klub ima folklornu sekciju, koja je podeljena u tri grupe: najmlađi, veterani i prvi ansamble. „Najmlađi članovi imaju probe petkom od 18:00-19:00 časova; naši veterani takođe petkom posle najmlađih od 19:00-20:00 časova. Takođe naš prvi ansambl koji je u fazi reaktiviranja ima redovne probe svakog petka od 20:00-22:00 časa. Želja i cilj nove uprave je da ponovo zaigramo i u takmičarskom duhu. Naravno da bi nam bilo jako drago da nam se još više dece i odraslih priključe. Svako novi član nam je dobrodošao”, naglasila je Maja Radovanov.

Nova generacija od 2012. godine ima i bajkersku sekciju. „Cilj nam je da bar jednom godišnje okupimo naše bajkere i sve ljude koji obožavaju našu dobru rok muziku da se družimo i proveselimo pod krovom našeg kluba. Takođe imamo u planu da decu koja pohađaju dopunsku nastavu srpskog jezika i decu iz kluba zbližimo zajedničkim akcijama. Bilo bi nam jako drago da i vi budete deo Nove generacije”, rekla je Maja Radovanov pozvavši Srbe iz Šorndorfa i okoline da postanu članovi kluba.