Početna Kultura Tatjana Milanović objavila novu knjigu pesama „Dobro jutro, dobri svete” posvećenu decu...

Tatjana Milanović objavila novu knjigu pesama „Dobro jutro, dobri svete” posvećenu decu mlađeg uzrasta

Dobro jutro dobri svete, nova je knjiga pesama namenjena deci mlađeg uzrasta, koju je napisala Tatjana Milanović. Knjiga je izašla u izdanju Instituta za dečiju književnost i zasigurno će usrećiti mnoge mališane i roditelje. „Pravi poetski dragulj šarenih, veselih i razigranih stihova, knjiga koju je autorka Tatjana Milanović s ljubavlju posvetila deci”, istakao je pesnik i pisac Ljubiša Simić u recenziji. On je dodao da „ova knjiga poziva na igru, a igra je najprirodnija dečja aktivnost, a istovremeno i najprirodniji način učenja dece. Igra kao i pesma, priča i druge kreativne aktivnosti upotpunjuju svet detinjstva. Ova knjiga će svakako učiniti svet detinjstva ispunjenijim, razigranijim, veselijim i radosnijim, istakao je Ljubiša Simić u recenziji. 

Napisane iz perspektive deteta i iz perspektive odraslog, pesme Tatjane Milanović već u samoj naslovnoj sintagmi sugerišu vedrinu, plemenitost i ostale pozitivne etičke vrednosti, koje odlikuju svet dece i svet detinjstva. Njeni veseli i razigrani stihovi obuhvataju raznovrsne teme i motive, a ponajviše one koji se odnose na igru i igračke, na lepotu prirode i godišnjih doba, na školu i društvo, na prvu đačku ljubav, te na svet biljaka i životinja, istakao je dr Milutin Đurićković o knjiži „Dobro jutro, dobri svete”. Ilustraciju za ovu knjigu je uradila Lara Dorin.

Tatjana Milanović, je profesor srpskog jezika i književnosti, koja već petu godinu podučava učenike u Srpskoj dopunskoj školi u Hesenu. Rođena je u Leskovcu, 1995. diplomirala je na grupi Srpski jezik i književnost, na Filološkom fakultetu u Beogradu, a 2017. odbranila master na Pedagoškoj akademiji u Jagodini, na temu „Leksičke karakteristike narodne i autorske bajke i njihov potencijalni uticaj na razvoj govora dece”. Pre dolaska za Nemačku radila je u osnovnim školama u Jagodini kao i u gimnaziji. Objavljivala je pesme za decu i kratke priče, a prošle godine je objavila i svoj prvi roman . Štalag IIIB, posvećen svome dedi Bošku, koji je bio u koncentracionom logoru u Drugom svetskom ratu. Više o Tatjani možete pronaći na FB stranici kao i na Instagramu.

Tatjana Milanović
Foto: arhiva T. Milanović