Početna Događanja U Cirihu održan godišnji koncert svih generacija Uspenskog hrama

U Cirihu održan godišnji koncert svih generacija Uspenskog hrama

U saradnji sa Srpskim institutom iz Ciriha, nedavno je održan godišnji koncert duhovne i rodoljubive muzike, koji su u Uspenskom hramu u Cirihu izveli članovi crkvenog hora Bogorodičin, dečijeg hora i etno pojačke grupe. Dirigent hora Bogorodičin i saradnik Srpskog instituta u odeljenju za Umetnost, Olivera Sekulić je sa svojim asistentom Adrijanom Tričković koja je takođe PR Eparhijskog centra za Crkvenu muziku Dimitrije Stefanović sa sedištem u Beču, pripremila je veoma lep i poučan jednočasovni program u kojem su učestvovale sve generacije parohijana Uspenskog hrama.


Foto: CO Cirih

Dečiji hor Bogorodičin je pevao: „Ljudi likujte”, „Usliši nas Bože naš” i na kraju nadahnuto su otpevali: „Suza Kosova”. „Za vreme pevanja ove pesme, deca su kod mnogih prisutnih raznežili srca da su i oni uz umilno pevanje dece plakali. Etno grupa Uspenskog hrama koja je sastavljena od mladih pevača crkvenog hora, otpevali su: „Vrbo zelena”, „Zaspo Janko” i „Rasti rasti moj zeleni bore”. Nakon toga je hor „Bogorodičin” otpevao: „Oče naš” od Kedrova, „Plotiju usnuv” od Glazunova, „Iže heruvimi” od Mokranjca, „Spodobi Gospodi” od protojereja Turčaninova, „Hvalite imja Gospodnje” od Hristova; „Svjete tihi” od Arhimandrita Tihona, „Veliko slavoslovlje” od Arhangelskog, „Ninje otpuščaeši” od Hristova i Hristos voskrese po srpskom, grčkom i ruskom napevu. Na kraju su svi učesnici programa otpevali: „Suza Kosova” i time završili program”, navedeno je u Uspesnkom hramu u Cirihu.

Kako su istakli, ovo je ujedno bila prilika da se pokaže roditeljima i parohijanima šta se radilo sa decom u toku ove školske godine. Nakon koncerta, priređena je večera za sve prisutne uz spontano druženje i bolje upoznavanje jedni sa drugima.