Početna Kultura Srbiju na Bijenalu u Londonu predstavlja autorski rad Dušana Jovovića

Srbiju na Bijenalu u Londonu predstavlja autorski rad Dušana Jovovića

U Londonu, u umetničkog galeriji „Somerset house”, svečano je otvoreno Bijenale dizajna na kome Republiku Srbiju predstavlja autorski rad Dušana Jovovića pod nazivom „134, Sveta Geometrija”, jedan od najposećenijih i najslikanijih projekata na ovogodišnjoj manifestaciji.

Projekat kojim se naša zemlja po prvi put predstavlja na četvrtom izdanju jednog od najprestižnijih događaja u oblasti dizajna i inovacija, zamišljen je kao objekat u objektu koji ima svoju autonomiju i svoj jezik, izveden kroz forme srednjovekovne srpske ornamentike. Linije se sastoje od rupa koje su ručno pravljene da bi postale svetlosni kanali za likovnu kompoziciju unutar objekta.


Foto: arhiva Ministarstvo kulture RS

Do 26. juna posetioci će imati priliku da pogledaju projekte više od 40 dizajnera iz celog sveta, koji su svojim umetničkim radovima odgovorili na temu „Globalna igra: Remapiranje saradnje”.

Predstavnik Republike Srbije izabran je na konkursu Muzeja primenjene umetnosti / Museum of Applied Art, a nastup na 4. Bijenalu dizajna u Londonu (London Design Biennale) realizuje ta ustanova u ime Ministarstva kulture. Bijenale u Londonu organizuju  Nieuwe Instituut, holandski nacionalni muzej i institut za  arhitekturu, dizajn i digitalnu kulturu.

Izvor: Ministarstvo kulture