Početna Događanja Promocija knjige Preko praga vladike Grigorija održana u Atini na grčkom jeziku

Promocija knjige Preko praga vladike Grigorija održana u Atini na grčkom jeziku

U Duhovnom centru parohije Svetog Gerasima na Ilisiji u Atini u petak uveče je predstavljeno grčko izdanje knjige Vladike Grigorija Preko praga, u izdanju izdavačke kuće Mitropolije Argolide, Epistrofi.

Promociju je vodio Atanasije Tsiaousis, a o knjizi su govorili mitropolit Argolide, Nektarije, filolog Maja Rašović i vladika Grigorije. „Mitropolit Nektarije se u uvodnoj riječi osvrnuo na značaj dela o. Justina Popovića, kao i na dugogodišnje prijateljstvo sa blaženopočivšim vladikom Atanasijem i mitropolitom Amfilohijem, te istakao rafiniran književni izraz i pastirske aspekte dela Preko praga, iz kojeg je posebno izdvojio priču „Lopta”. Maja Rašović je ukazala na istančanost i višeslojnost književnog izraza vladike Grigorija, kao i na, za njegov književni izraz karakterističnu, neposrednost u obraćanju čitaocu. Vladika Grigorije govorio je o iskustvu i motivima za ulazak u svet književnosti, kao i o samom nastanku i daljem putu dela Preko praga.”, prenela je eparhija nemačka.

Veče je završeno u izuzetno prijatnoj atmosferi uz nekolicinu pitanja koje su postavili prisutni, a na koje je odgovorio vladika Grigorije, istaknuto je u eparhiji nemačkoj.

Vladika Grigorije u ragzvoru sa posetiocimja
Foto: eparhija nemačka