Početna Kultura U Zemunskom parku će se prikazati film „Yu grupa – Trenutak sna”

U Zemunskom parku će se prikazati film „Yu grupa – Trenutak sna”

U četvrtak 24. avgusta u Zemunskom parku sa početkom u 20.30 časova prikazaće se film „Yu Grupa – Trenutak sna”. Film je o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodicu. „U ovaj jedinstven film, sniman 7 godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina   sviranja rokenrola, 50 i nešto godina Yu grupe i 45 godina jedne bivše zemlje”, istaknuto je u opisu filma.

Film „Yu grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime ali je i priča o jednoj porodici. O porodici u kojoj vlada slogan „svi za jednog, jedna za sve”. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom.  Ovaj istovremeno epski i duboko intiman film, kreativno koristi arhivski materijal i dosada neviđene porodične Super 8 filmove.

Film je intiman pogled na to šta znači biti porodica, šta znači žrtvovati se, ali i šta znači biti deo istorije. Tokom sedam godina snimanja filma, životi članova grupe su se promenili, cela planeta se promenila, ali kako Žika Jelić na koncertu kaže „I dalje bez promena u Yu grupi…”. Reditelj je Darko Lungulov. Ulaz je besplatan.