Početna Događanja Delegacija Arhiva Vojvodine boravila u Slovačkoj

Delegacija Arhiva Vojvodine boravila u Slovačkoj

Delegacija Arhiva Vojvodine (pomoćnik direktora Kristijan Obšust i operater u procesu digitalizacije i fotograf Vladimir Mučibabić), kao i predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat (Beograd, Republika Srbija) Viktor Lazić, sa kojim Arhiv Vojvodine ima višegodišnju uspešnu saradnju, posetili su Univerzitetsku biblioteku u Bratislavi.

Na radnom sastanku sa koordinatorom događaja Univerzitetske biblioteke u Bratislavi i rukovodiocem Multifunkcionalnog kulturnog centra Univerzitetske biblioteke dr Peterom Breznjanom precizirani su tehnički detalji u kontekstu organizovanja izložbe Arhiva Vojvodine pod nazivom „Otkriveni arhivi izvan granica Slovačke: Stradanje Srba i Slovaka u toku Drugog svetskog rata na prostoru Vojvodine (Republika Srbija)” koja će biti postavljena u izložbenim prostorima Univerzitetske biblioteke u centru Bratislave između 1. 12. i 15. 12. 2023. godine.

Strateška saradnja između Arhiva Vojvodine i Univerzitetske biblioteke u Bratislavi, kao i postavljanje konkretne izložbe, dogovoreni su prilikom posete direktorke Univerzitetske biblioteke Slovačke Republike (Bratislava) i novoimenovane članice Svetskog upravnog odbora IFLE inž. Silvije Staselove početkom avgusta 2023. godine, sa direktorom Arhiva Vojvodine dr Nebojšom Kuzmanovićem i pomoćnikom direktora Kristijanom Obšustom.

Izvor: Arhiva Vojvodine