Početna Informacije Lopta sa Mundobasketa – pravo sa aerodroma stigla na donatorsko veče u...

Lopta sa Mundobasketa – pravo sa aerodroma stigla na donatorsko veče u Novi Sad!

Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe organizovali su sinoć (12. septembra) peto po redu donatorsko veče u ovoj godini. Nakon uspešno organizovanih donatorskih večeri u Trebinju, Bijeljini, Beogradu i Čačku, u klubu „Reset” u Novom Sadu prikupljeno je više 33.950 evra. „Cilj večeri bio je prikupljanje 30.000 evra donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu. Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 33.950 evra čime je nadmašen cilj donatorske večeri. Očekuje se određeni broj uplata i nakon donatorske večeri pa će konačan iznos biti objavljen na sajtu Organizacije u narednim danima”, istakli su predstavnici ove humanitarne organizacije.


Foto: HO Srbi za Srbe

Donatorsko veče je otvoreno filmom u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina. Po obraćanju predsednica Organizacije Igora Rašule, gosti su imali priliku da čuju pesnika, književnika i akademika Matiju Bećkovića koji je istakao da gde god je po svetu išao, prišao mu je neko iz organizacije Srbi za Srbe, „kao i da za sve ove godine nije čuo jednu lošu reč o Organizaciji”.

Pre početka humanitarne aukcije gosti su uživali u nesvakidašnjoj modnoj reviji Infiniti, umetnice Dejane Milosavljević, koja je inspiraciju za kreacije pronašla u životu i delima našeg najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle. Na humanitarnoj aukciji licitirane su lopta sa potpisima svih igrača košarkaške reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine koju je u ponedeljak direktno iz Manile doneo heroj nacije Aleksa Avramović, sabrana dela Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom kao i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića. Na aukciji prikupljeno je ukupno 11.725 evra.

Za zabavni deo večeri pobrinuli su se muzički ansambl Fenečki biseri, koji su svojim pesmama zagrejali srca svih prisutnih, Šebek i Moj bend, čija muzika je sklop različitih žanrova: džeza i fanka, modernog zvuka, ali i narodnih elemenata, što ih u potpunosti izdvaja od ostalih bendova i pevačica Tanja Savić koja je svojim vokalnim sposobnostima i energijom ovo veče učinila nezaboravnim.

Događaju su prisustvovali i košarkaš Darko Miličić sa suprugom Zoranom Miličić, fudbaler Mirko Ivanić, uspešni privrednici, brojni donatori i prijatelji Organizacije, istaknuto je u HO Srbi za Srbe.