Početna Događanja Kros RTS-a trčan i u Solunu

Kros RTS-a trčan i u Solunu

Ove školske godine, manifestacija Kros RTS-a održana je u dva grada u kojima se izvodi nastava, u Solunu i u Kateriniju. Manifestaciju su organizovali roditelji đaka koji pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku, zajedno sa svojom učiteljicom, Anom Džoganović. Ovogodišnji Kros je okupilo đake-ljubitelje sporta i njihove roditelje.

Manifestacija u Kateriniju održana je u parku Hrama Svete Ane. Događaj je počeo zagrevanjem, nastavio se trkama učenika po grupama, da bi na kraju bila održana i prijateljska trka za sve, roditelje i đake. Nakon trka, najuspešnijim učenicima je uručena diploma, a svi učesnici su nagrađeni  slatkišima donetim iz Srbije.


Foto: Srpska dopunska škola Solun

I ove godine, tradicionalno je održana manifestacija Kros RTS-a u Solunu. Učesnici su se okupili na stadionu Kaftatzoglio u ranim jutarnjim časovima, kako bi se izbegla vrućina. Nakon  vežbi zagrevanja, usledila je prijateljska trka roditelja i đaka. Kada su svi učesnici bili zagrejani, usledilo je nekoliko trka, gde su učesnici bili raspoređeni prema godištu i polu. Najuspešnijim učesnicima su dodeljene diplome RTS-a i medalje. Nakon održanih trka, organizovane su i druge sportske discipline i razne sportske igre za decu.

Ovogodišnji Kros je bio povod za veoma značajno, u sportskom duhu, druženje  roditelja i đaka svih odeljenja Dopunske škole u Solunu.

Izvor: Ana Džoganović, nastavnica Srpske dopunske škole u Solunu