Početna Kultura Prošetaj mojom ulicom – literarni konkurs Narodnog muzeja u Beogradu

Prošetaj mojom ulicom – literarni konkurs Narodnog muzeja u Beogradu

Želeći da sazna stavove i razmišljanja najmlađih generacija, a povodom Međunarodnog dana mladih, Narodni muzej raspisao je literarni konkurs pod nazivom Prošetaj mojom ulicom.

Konkurs Prošetaj mojom ulicom namenjem je deci i mladima do 18 godina
Foto: Narodni muzej u Beogradu

„Između Trga republike, na kom se nalazi spomenik knezu Mihailu, ulice posvećene heroju iz Prvog srpskog ustanka, Vasi Čarapiću, ulice čuvenog lekara i ministra Laze Pačua i Čika Ljubine, koja je naziv ponela po književniku i diplomati Ljubomiru Nenadoviću, nalazi se naš Narodni muzej u Beogradu. A, kako se zove vaša ulica? Po kome ili čemu nosi naziv i šta za vas ona znači? Da li se isto tako zvala oduvek? Želimo da čujemo glas novih generacija. Pokažite nam koliko znate i kako se odnosite prema svom nasleđu“, stoji u dopisu Narodnog muzeja.

Konkurs je raspisan za decu i mlade do 18 godina, koji žele da učestvuju u literarnom konkursu i da dočaraju ulicu u kojoj žive ili neku drugu,  kojom rado prolaze.

Rad na temu Prošetaj mojom ulicom, dužine do 100 reči (uz zanimljivu fotografiju koja ga dopunjuje), mogu poslati na radionice@narodnimuzej.rs.  Konkurs će trajati do 12. septembra2020. godine.

 Najupečatljiviji i najslikovitiji radovi po završetku konkursa biće objavljeni na sajtu i društvenim mrežama Narodnog muzeja, a mlade autore očekuju i nagrade u vidu poklona za sećanje na Narodni muzej u Beogradu.