Početna Škola U toku je upis u srpsku školu Nikola Tesla na Nijagari

U toku je upis u srpsku školu Nikola Tesla na Nijagari

Učenici Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare
Foto: arhiva Srpske škole Nikola Tesla

Prvog oktobra srpska škola Nikola Tesla sa Nijagare u Torontu treba da proslavi 10 godina postojanja. Inicijatori škole se nadaju da će ova školslka godina početi na vreme 25. septembra iako predstavnici škole još uvek nisu dobili konačnu odluku od nadležnih vlasti o formiranju nastave u srpskoj školi. „U proteklih skoro pola godine, odnosno od prekida nastave u prošloj školskoj godini mnogo toga se izdešavalo. Na žalost više ružnog nego lepog, ali ružne stvari bi trebali što pre da zaboravimo i da se nadamo nekim lepšim vremenima. Svi vi koji spremate decu za novu školsku godinu već ste upoznati sa novim merama, pravilima i instrukcijama koja su vezana za situaciju u kojoj trenutno živimo, a koja se odnose na pohađanje nastave u novim uslovima. Iako smo već nekoliko nedelja u kontaktu sa District School Board of Niagara na žalost još nije donešena konačna odluka o formatu nastave u našoj Srpskoj školi Nikola Tesla“, nalgasio je direktor Borislav Živković.

On je dodao da sprska škola nema svoje prostorije i da zavise od školskih prostorija koje ustupa District School Board of Niagara te da moraju da čekaju na njihovu odluku, koja će biti doneta u toku sledeće nedelje. „Iskreno se nadamo da će školske godine ipak biti i to u učionicama a ne pored ekrana kompjutera“, dodao je Živković. „Zbog toga vas molimo da svi vi koji živite u regionu Nijagare i koji želite da vam dete u novoj školskoj 2020/2021 godinu pohađa nastavu i na srpskom jeziku u Srpskoj školi Nikola Tesla, najkasnije do 10. septembra popunite obrazac DSBN“, podvukao je Borislav Živković.

Đaci, koji su u prošlog godini pohađala nastavu na srpskom jeziku ne treba da popunjavaju registracioni broj (OEN). „Po našem planu nastava bi trebala da počne u petak 25. septembra 2020. godine. Čim dobijemo nove informacije od strane District School Board of Niagara bićete blagovremeno obavešteni o svim detaljima” naglasio je Živković.