Početna Događanja Episkop Andrej u Gmundenu u Austriji

Episkop Andrej u Gmundenu u Austriji

Najmalđi parohijani u Gmundenu na molitvi za uspešan početak školske godine
Foto: Fejsbuk stranice vladike Andreja

Episkop austrijsko-švajcarski  Andrej posetio je nedavno  parohiju Svetog velikomučenika Georgija u Gmundenu u Austriji.  Verni narod je sa velikom radošću dočekao svoga vladiku, dobivši blagoslov. „Vladika je izrazio žaljenje što neće služiti svetu Liturgiju i objasnio da se kao Hrišćani ne možemo oglušiti na situaciju koja vlada u svetu, te da smo dužni da se solidarišemo sa žrtvama pandemije koja nas je sve podjednako pogodila“, stoji na sajtu vladike Andreja.

U pratnji Episkopa bio je Arhijerejski namesnik za Gornju Austriju, protojerej Slaviša Božić, koji je služio liturgiju, dok je nadležni paroh, protojerej Nikola Pantić sasluživao.

Pre pričešća vladika je objasnio smisao jevanđeljske priče o dvema najvećim zapovestima. Tokom besede, Vladika je posebno pozdravio prisutnog Dr Paulusa Vala iz Fondacije Pro Orijente, zahvalivši su se na naporima koje fondacija čini kako bi pravoslavna zajednica u Gmundenu dobila svoj hram.

Episkop je blagoslovio najmlađe i podelio im paketiće
Foto: Fejsbuk stranice vladike Andreja

Vladika je istakao kako mu je sveta služba i poseta ovoj crkvenoj opštini u Austriji ispunila srce radošću. Posebno ga je dirnuo način na koji su prisutni učestvovali u liturgiji. Vladika je naglasio „da se nada, da će i generacije koje tek dolaze i stasavaju nastaviti delo svojih predaka i sačuvati svest o tome da je najvažnije imati ljubavi i vere u Gospoda, koji je središte i smisao naših života“.

Otac Slaviša je pročitao okupljenoj deci molitvu za uspešan početak školske godine, a Episkop Andrej je blagoslovio najmlađe članove gmundenske parohije i podelio im paketiće.

Slavlje je nastavljeno u sali hrama uz trpezu ljubavi, koja je pripremljena trudom parohijana.

Protojerej Slaviša Božić i Nikola Pantić
Foto: Fejsbuk stranice vladike Andreja