Početna Najave Arhipastirska poseta episkopa Andreja Malti

Arhipastirska poseta episkopa Andreja Malti

Vladika Andrej na prošlogodišnjoj proslavi Uskrsa
Foto: arhiva SPC Malta

Vladika Andrej čija eparhija obuhvata Švajcarsku, Austriju, Italiju i Maltu, ovoga vikenda je u poseti Malti i ostaće do ponedeljka 26. oktobra. U toku arhipastirske posete episkop će biti prisutan na bogosluženjima, a po završetku očinskim rečima utehe obratiće se vernom narodu eparhije.

Služiće se večeras (petak 23. Oktobar) sa početkom u 18 časova i u nedelju 25. oktobra sa početkom u 9 časova. (Ispovest je od 8 sati). Obe službe će biti u crkvi Tal Pilar (Punent street Valeta)

Otac Rista uputio je poziv svojim parohijanima da prisustvom na bogosluženjima uveličaju radost i da podele blagoslov i blagodat koji svojim dolaskom donosi vladika Andrej.
Ujedno sveštenik podseća prisutne da se moraju poštovati propisane mere od strane vlade Malte, koje su primenjene na ostrvu zarad sprečavanja pandemije izazvane virusom korona.

Obavezno je nošenje maski svo vreme, zatim distanca od 2 metra, dezinfekcija ruku pri ulasku u hram i merenje temperature od strane dežurnog. Takođe je obavezna upis svakoga ko dođe u crkvu dok dežurnog na ulazu u crkvu.