Početna Najave Međunarodno kviz takmičenje ,,Znameniti Srbi“

Međunarodno kviz takmičenje ,,Znameniti Srbi“

Projekat „Znameniti Srbi“ je  kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera koja će se održati ove godine. Ima za cilj da okupi mlade iz Republike Srbije, Pepublike Srpske, regiona, kao i srpkog rasejanja kako bi svi zajedno radili na očuvanju srpskog kulturnog identiteta.

Planirano je da se projektom obuhvate mladi od 10 do 15 godina osnovnih škola, klubova i zajednica iz Srbije, regiona i srpske dijaspore. Prijava takmičara se odvija kao i za prvo srpsko međunardno kviz takmičenje Nemanjići preko škola, crkava, klubova, udruženja i drugih srpskih organizacija iz rasejanja (iz Evropa, Amerike, Azije, Afrike i Australije) .

Svaka ekipa će biti sastavljena od 3 člana. Za rad ekipe biće zadužena odgovorna lica. Takmičari se pripremaju po skripti koju će pripremiti organizator takmičenja. Organizacioni odbor je zadužen i odgovoran za celokupni tok takmičenja. U završnici takmičenja učestvovaće 8 najuspešnijih ekipa iz svih delova sveta. Planirano je da se u Podgorici i Banja Luci održi polufinale, a veliko finale u Beogradu. Takmičenje će se odvijati pod nadzorom oformljenog žirija sastavljenog od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti. Finale će biti održano uz radio i TV prenos za srpske prostore i prostore srpske dijaspore.

Raspored takmičenja:

1. Evidencija prijavljenih ekipa (oktobar/novembar 2020. godine)

2. Prvo onlajn takmičenje (početak decembra 2020. godine)

3. Drugo onlajn takmičenje i izbor osam najboljih ekipa (druga polovina decembra 2020. godine)

4. Polufinalno takmičenje u Podgorici i Banja Luci (januar 2021. godine)

5. Finalno takmičenje u Beogradu (kraj januara 2021. godine)

Organizator kviz takmičenja je Fondacija Mir Božiji iz Banja Luke, dok su suorganizatori projekta NVO Stari Mostovi iz Herceg Novog i Udruženje građana Neimari iz Beograda.

Prijave ekipe su do 12.11.2020. godine putem obrasca koji se nalazi na internet stranici https://nemanjici.site/