Početna Događanja Parohija u Dortmundu proslavila Svetog apostola Luku

Parohija u Dortmundu proslavila Svetog apostola Luku

U Dortmundu je minulog vikenda proslavljena slava hrama Svetog apostola Luke. Božanstvenom službom načalstvovao je protojerej Danilo Dangubić uz sasluženje velikog broja vernih kao i pojanje članova parohijskog hora „Dostojno jest“. Zbog pandemije izazvane virusom korona i strogih mera redari su marljivo pazili na sve pojedinosti vezane za sprovođenje zakonskih odluka o okupljanjima u verskim objektima.

Ovogodišnji kumovi slave, članovi porodice Obradović, pripremili su posluženje za sve, koji su učestvovali u svetom bogosluženju. Nakon pričešća verni su uzimali naforu, deo slavskog kolača i slavsko žito, a na izlasku iz hrama dobili su lanč paket koji je ovogodišnji znak pažnje umesto slavske trpeze koja bi, kako to dolikuje slavi hrama, sa ljubavlju bila organizovana, da su okolnosti redovne.

„Daće Gospod da se u ljubavi i radosti uskoro sabiramo kako za sveštenom trpezom svete liturgije tako i za trpezom ljubavi na naš tradicionalni način. Do tih vremena, dužni smo paziti jedni na druge i kao savesni građani ispunjavati zakonom propisane mere“, istakao je otac Danilo Dangubić.

Deo pristunih u hramu
Foto: arhiva CO Dortmund