Početna Kultura Kabare i monodrama Milutin u izvođenju Mikice Petronijevića za vikend u Švajcarskoj

Kabare i monodrama Milutin u izvođenju Mikice Petronijevića za vikend u Švajcarskoj

Mikica Petronijević
Foto: arhiva M. Petronijević

Srpski glumac, režiser i pisac Mikica Petronijević ovoga meseca nudi srpskoj populaciji u Švajcarskoj niz kulturnih manifestacija. Nakon promocija knjiga, izvedene Nebeske liturgije vladike Nikolaja Velimirovića, kabarea, u petak uveče će izvesti još jedan Kabare, zajedno sa Marijom Ihasz Šećerov i Savom Ilićem. Mesto održavanja je klub Muenchwilen, Mezikonerstr. 57, 9543 Muenchwilen sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

A potom u subotu 14. novembra u organizaciji knjižare StaNi iz Badena, obeležiće se Dan pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu (11.11.) i 106 godina  od početka Kolubarske bitke (16.11.1914.) uz monodramu Milutin. Monodrama Milutin je dramatizacija kultnog romana Danka Popovića ,,Knjiga o Milutinu”.  „Svoju premijeru je doživela davne 1999 g. u Aranđelovcu. Pozivamo Vas da zajedno oživimo sećanje na časne pretke i ukažemo poštovanje. U slavu i čast našim precima i u amanet budućim naraštajima!“, poručio je srpski glumac.

Mesto održavanja je hotel Winkelried (Wettingen 5430 Landstrasse 36) Ulaz je 20 franaka.

Zbog velikog interesovanja uz neophodno poštovanje propisanih epidemioloških mera organizuju se dva izvođenja. Prvo sa početkom u 17 časova i drugo u 19.30

Rezervacije na broj telefona +4178 886 75 15

Nakon predstave se mogu kupiti jedan od dva romana Mikice Petronijevića „Ostrvo spasa“ i „Remek delo ili dodir Boga“. Sav prihod od prodaje je namenjen za humanitarne aktivnosti Udruženja građana Epizodista iz Beograda, koje se bavi radom dece i osoba koja imaju problem sa autiznom.