Početna Najave Onlajn Svetosavska akademija za decu sa šest kontinenata škole Sava srpskog jezika...

Onlajn Svetosavska akademija za decu sa šest kontinenata škole Sava srpskog jezika 30. januara u 18 časova

Foto: arhiva onlaj škola Sava

Onlajn škola Sava srpskog jezika po prvi put organizuje Svetosavsku akademiju u kojoj će biti deca sa šest kontinenata.  „Onlajn škole Sava srpskog jezika, kulture i tradicije koja, po prvi put u istoriji, okuplja decu sa 6 kontinenata!  To nije proslava Svetog Save na kakvu smo navikli. Venac koji će srpska deca plesti tog dana povezaće Aziju, Australiju, Južnu Ameriku, Afriku, Severnu Ameriku i Evropu. Ne propustite priliku da budete deo događaja koji se pamti!“, posebno su naglasili čelni ljude ove škole.

„U ovoj školskoj proslavi Svetog Save, učestvuju samo đaci naše škole jer je to njihov praznik. U taj blistavi krug dobrodošli su i naši novi đaci, svi oni koji se prijave na besplatne, promotivne časove Onlajn škole Sava do 29. januara.  Ako to već niste učinili, pozivamo vas da upišete svoju decu na besplatne, promotivne časove i da steknete uvid u raskošni svet vrhunskog, modernog obrazovanja koji pružamo.  Svima koji se budu prijavili na probne časove do 29. januara poslaćemo Zum link za našu školsku Svetosavsku proslavu koja se održava 30. januara u 18 časova“, posebno su naglasili iz onlajn škole Sava.

Za roditelje u srpskom rasejanju škola Sava nudi sveobuhvatni program i rešenje za dvojezičnost i multikulturalnost. „Zato vas pozivamo da probate časove u našoj školi i da zajedno sa našim darovitim nastavnicima otkrijete zvezdane staze i put svetosavlja koje nam je naš prvi učitelj ostavio u nasleđe“ istakli su.

Na onlajn pozornici škole Sava s ponosom će vam predstaviti decu sa šest kontinenata u ulogama Svetoga Save, Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Nikole Tesle, … „Ove znamenite ličnosti srpske kulture naše su zvezde vodilje. One govore jezikom koji traje, koji stiže u svaki kutak sveta, jezikom naših predaka i budućih pokoljenja – srpskim jezikom“.

Predstavnici škole podsećaju da škola Sava „nosi ime sveca – pastira koji vraća duše njihovom ognjištu. Za nas nema planine ni okeana koji se ne mogu preći, nema kutka gde se srpski piše, zbori u koji ne možemo zaviriti, tražeći i iznova nalazeći nove zvezdobrojce. Jer svako je dete važno i svako dete ima šta da kaže i pokaže“.
Naglašavaju da je Svetosavska akademija je istorijski događaj, velika priredba za decu i porodice đaka. „Dođite da zajedno sa decom iz celog sveta proslavimo Svetoga Savu!“ Dodatne informacije na internet stranici savaedu.com