Početna Događanja Održano predavanje koreografa Dajane Kostić i najava predavanja o Branku Markoviću u...

Održano predavanje koreografa Dajane Kostić i najava predavanja o Branku Markoviću u organizaciji Saveza Srba Slovenije

U sklopu projekta „Tradicija i stvaralaštvo” održano je deveto onlajn predavanje na temu Značaj narodne igre i njen uticaju na psihofizički razvoj dece i mladih. O toj temi dogovorila je Dajana Kostić, diplomirani socijalni radnik i dugogodišnji umetnički rukovodilac, koreograf, folklorni pedagog i istraživač narodnih igara. Moderator ove onlajn tribine je bila dr Vesna Bajić Stojiljković.

Savez Srba Slovenije zahvaljuje Dajani Kostić na veoma zanimljivom i iscrpnom predavanju koje će zasigurno pomoći umetničkim rukovodiocima u njihovom budućem radu, ali i podstaći roditelje da je upravo narodna igra najpotrebnija deci u njihovom razvoju i sazrevanju, a od velikog je značaja i socijalno okruženje koje pruža jedan folklorni ansambl.

Novo predavanje Saveza Srba Slovenije je sutra u sredu (10.2.2021) u 18 časova. Predavanje je posvećeno vrsnom koreografu maestru Branku Markoviću čije koreografije i danas plene zahvaljujući njegovom specifičnom koreografskom pristupu i umetničkom radu. O koreografskom stvaralaštvu Branka Markovića govoriće dr Vesna Bajić Stojiljković, jedna od autorki monografije posvećene upravo životu i radu ovog scenskog umetnika.

PRIJAVA na besplatno predavanje dostupna je na sledećem linku: https://forms.gle/Q6qNs4gitkeihgHi8

Nakon registracije (najkasnije na dan predavanja) dobićete imejl sa uputstvom za povezivanje na aplikaciju „zum“.

Ciklus predavanja pod nazivom „Tradicija i stvaralaštvo” realizuje Savez Srba Slovenije u sklopu projekta „Svesrpski sabor”, koji je podržan od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Javnog fonda Republike Slovenije za kulturne delatnosti (JSKD).