Početna Događanja Elektronska baza nastavnih materijala „Čas po čas“ i Jutjub kanal Srpske dopunske...

Elektronska baza nastavnih materijala „Čas po čas“ i Jutjub kanal Srpske dopunske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji

Foto: arhiva FB Srpska škola u Francuskoj, Italiji i Sloveniji

Pre pet godina tada nastavnik srpske dopunske škole u Parizu, a već dve godine koordinator Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Slovenije Blaženka Trivunčić osnovala je elektronsku bazu nastavnih materijala „Čas po čas“. „Elektronska baza nastavnih materijala  nastala kao rezultat težnje da se zajedničkim radom, kroz razmenu realizovanih časova, unapredi nastavni proces. Projekat je dugoročan, a jedan od ciljeva je stvaranje arhive nastavnih priloga koja će, uz interaktivne sadržaje, filmove i prezentacije, pružiti neophodne obrazovno-vaspitne sadržaje učenicima dopunske nastave na srpskom jeziku u višejezičnom okruženju“, istakla je autor i urednik Blaženka Trivunčić.

Koordinatorka Blaženka Trivunčić
Foto: B. Trivunčić

Nastavnici Srpske dopunske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji svoje aktivno dopunjuju i koriste ovu bazu i veći deo materijala postavljaju na njihovu Fejsbuk stranicu Srpska škola u Francuskoj, Italiji i Sloveniji. Novina od pre par dana je da imaju i svoj školski Jutjub kanal. „Na njemu se mogu pratiti video-zapisi koji nastaju kao sastavni deo našeg rada“, istakli su ponosno nastavnici i dodala da je arhiva snimaka sa Svetosavskih dana grupisana je u tri liste reprodukcije: Priredbe i izložbe, Recitacije i Muzičke interpretacije.

Pristup kanalu imaju svi nastavnici u tri zemlje, koji ga i uređuju.

https://www.youtube.com/channel/UCP74MCda0etl5fVypahC3yw