Početna Događanja Srbi u Austriji čestitali Dan državnosti

Srbi u Austriji čestitali Dan državnosti

Sretenje, Dan državnosti Srbije svojoj državi i sunarodnicima gde god se nalazili Srbi iz Austrije lepom i  emotivnom video porukom čestitali su ovaj veliki praznik.  Film je nastao u organizaciji i produkciji Udruženja Srba u Austriji, a u saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Austriji i brojnim srpskim udruženjima u Austriji.

„U snimanju i pripremi ove poruke ljubavi i mira učestvovali su saradnici iz cele Austrije, a posebno naša deca i mladi, članovi brojnih srpskih organizacija u ovoj zemlji. Sa posebnim ponosom i nadahnuto, čestitke su poslala deca srpske škole i kluba mladih Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta,  kao i članovi Austrijskog saveza srpskog folklora i to Kulturno sportsko društvo Bambi, Srpski kulturni centar Stevan Mokranjac, kulturno umetnička društava Jedinstvo, Jovan Jovanović Zmaj i Opanak iz Salcburga“, navela je Prosvjeta iz Beča.

Deo Prosvjetinog tima čestita Sretenje
Foto: ahriva Prosvjete iz Beča

„Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a posebnu čast organizatorima učinio je Njegova Ekselencija Nebojša Rodić, ambasador Republike Srbije u Austriji svojom porukom: „Čestitam praznik. Čestitam Sretenje, naš nacionalni i državni praznik. Čestitamo ga iz Republike Austrije, svim Srbima u rasejanju, čestitamo ga našima u otadžbini! Živela Srbija!“, dodali su u saopštenju Prosvjete.

U pripremi video materijala, organizatori iz Udruženja Srba u Austriji imali su dobru podršku od produkcije Cezar film iz Beča.

Fotografije: arhiva Prosvjeta Beč