Početna Škola Besplatna projekcija nagrađenih filmova na dečjeg festivala ,,Kidikem” DKCB

Besplatna projekcija nagrađenih filmova na dečjeg festivala ,,Kidikem” DKCB

Foto: DKCB

Šesti po redu Nacionalni festival dečjeg video klipa ,,Kikidem” biće održan u subotu, 6. marta, u 12 časova, na platformi sajta Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB). Besplatna onlajn projekcija nagrađenih filmova biće emitovana na Jutrub kanalu DKC Beograd.

Kao što smo nedavno objavili DKCB organizovao je konkurs za decu i mlade, na kojem su se takmičili autori filmova kratke forme, u trajanju do tri minuta, na temu „Iza maske”. „Na festival je pristiglo 70 filmova iz cele Srbije (Pančeva, Niša, Aleksinca, Užica, Vranja, Požarevca, Stare i Nove Pazove, Kragujevca, Vrdnika, Sombora, Vrnjačke Banje, Koceljeva, Gornjeg Milanovca, Raške, Rume, Prokuplja, Obrenovca i Beograda). Nakon projekcije selektovanih filmova, žiri (Nikola Majdak, reditelj i snimatelj, Katarina Bulajić Pavlović, magistar slikarstva i likovni pedagog, Predrag Nedeljković, reditelj) i urednica festivala Marija Milanović Lazarevski objaviće nagrade na sajtu DKCB”, poručili su iz Dečjeg kulturnog centra.

Dobitnik Gran Pri nagrade dobiće kao nagradu telefon, dok će dobitnici ostalih specijalnih priznanja osvojiti Blutut (Bluetooth) slušalice.

„Jutjub nagrada dodeliće se filmu sa najvećim brojem pregleda, o čemu će odlučiti gledaoci i pratioci Jutjub kanala DKCB, a glasanje će početi odmah nakon projekcije nagrađenih filmova u subotu 6. marta i trajaće do 22. marta” ističu u DKCB. To je divna prilika da i deca u rasejanju pogledaju šta su uradili njihovi drugari u Srbiji.

Kidikem festival ove godine prvi put dodeliće nagradu Nova nada za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti. Nagrada – tablet – ove godine pripašće devojčici Biljani Čekić, mladoj junakinji filma ,,Dara iz Jasenovca”.