Početna Događanja Podrška episkopa Andreja zajednici u Gmundenu

Podrška episkopa Andreja zajednici u Gmundenu

Episkop Andrej
Foto: FB episkop Andrej

Episkop austrijsko – švajcarski Andrej u pratnji arhijerejskog namesnika za gornju Austriju protoprezvitera Slaviše Božića, posetio je prošle nedelje parohiju Svetog velikomučenika Georgija u Gmundenu u Austriji.

„Zajednica Srpske Pravoslavne Crkve u Gmundenu okuplja se molitveno, već petu godinu za redom, u rimokatoličkom hramu gde nadležni sveštenik protoprezviter Nikola Pantić služi svetu liturgiju. Uprkos gostoprimstvu koje je rimokatolička zajednica pokazala, naši vernici izrazili su želju i potrebu da imaju pravoslavni hram i ostave svom potomstvu autentično mesto na kome će moći da se utvrđuju u veri i čuvaju svoj identitet”, zapisano je na Fejsbuk stranici vladike Andreja.

Vladika je po dolasku u Gmunden, održao sastanak sa sveštenicima Slavišom i Nikolom. Primivši izveštaj episkop je „pružio očinska uveravanja da će Eparhija stati iza svog naroda i pružiti svu neophodnu pomoć i podršku vernima koji ovde žive i rade”. Nakon sastanka, u hramu, uz prisustvo vernika odslužen je akatist Presvetoj Bogorodici. Episkop Andrej je u svojoj besedi „ukrepio naš narod i podsetio ih da je naš zadatak prvenstveno da se molimo i duhovno uzrastamo, a da će Gospod i Presveta Bogorodica uslišiti želje našeg srca, te nam darovati ono što nam je neophodno za spasenje”, dodato je na episkopovoj stranici.