Početna Događanja Zvanična poseta predsednika Savezne skupštine Republike Austrije episkopu Andreju

Zvanična poseta predsednika Savezne skupštine Republike Austrije episkopu Andreju

Njegovo preosveštenstvo episkop austrijsko – švajcarski gospodin Andrej primio je u Episkopiji u Beču, predsednika Savezne skupštine Republike Austrije  Volfganga Sobotku kao i poslanicu Narodne partije Austrije Gudrun Kugler.  Razgovori su vođeni u svečanom salonu Eparhije, gde su gosti sa vladikom razmenili mišljenje o važnim temama iz javnog, društvenog i političkog života, kao i o  uslovima rada Srpske crkve u Austriji, o međuverskom dijalogu i takođe o aktuelnim događajima koji se tiču života srpskog naroda na prostoru Beča i Republike Austrije.

Predsednik parlamenta Sobotka je sa naročitom pažnjom izrazio svoju radost povodom izbora i ustoličenja patrijarha srpskog Porfirija. U vezi s tim, predsednik Sobotka je vladici Andreju predao jedno zvanično pismo za novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Vladika austrijsko-švajcarski se zahvalio predsedniku Sobotki i poslanici Kugler na poseti. Izraženo je da se ovaj „dragoceni kontakt nastavi”. Nakon razgovora, episkop Andrej je gostima pokazao Saborni hram i novouređeni prostor Vladičanskog dvora u Beču.

Vladika Andrej sa gostima poslanicom Narodne partije Austrije Gudrun Kugler i predsednikom skupštine Austrije Volfgangom Sobotkom
Foto: arhiva FB episkop Andrej