Početna Događanja Zahvalnost članova Nove generacije iz Šorndorfa na podršci

Zahvalnost članova Nove generacije iz Šorndorfa na podršci

Ispred klupskih prostorija
Foto: D. Đorđević

Pandemija izazvana korona virusom pored same bolesti izazvala je i veliki finansijski problem pojedincima, firmama i mnogim udruženjima. Poznato je da su srpska udruženja u Nemačkoj uglavnom samofinansirajuća i da u vrlo retkim situacijama dobijaju novčanu pomoć od lokalnih opština. U ovih godinu dana mnogi su se snalazili kako su mogli i umeli sa obzirom da okupljanja nije ni bilo, a kamoli nekih manifestacija, od kojih udruženje „živi“ najmanje pola godine.

Mika Milovanović – roštilj majstor
Foto: D. Đorđević

Kao što smo u više navrata najavili članovi Srpkog kulturnog kluba Nova generacija iz Šorndorfa u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg dobili su dozvolu od vlasti grada u kome žive da smeju nedeljom da prodaju hranu za poneti. Tako su oni u četiri navrata imali akciju „Ćevape za poneti“, koja je prošla daleko bolje nego što se očekivalo. Ispred njihovih klupskih prostorija bio je postavljen štand i ljudi sa raznih strana su dolazili. Poseta je bila od predstavnika mnogih naroda a ponajviše od Srba koji su dolazili i iz okolnih mesta i da bi podržali akciju ali da bi se i videli sa dragim ljudima. Iako je vreme bilo ograničeno (dok se hrana ne pripremi) za mnoge je i to bilo dovoljno, da se razmeni par reči, saopšti ono najvažnije i da se poželi dobro zdravlje i što brže normalno viđanje.
Uprava i članovi kluba Nova generacija se preko redakcije portala Rasejanja.info zahvaljuju svima na podršci i odzivu. „Mnogo nam je drago što su nas mnogi podržali i što smo uspeli da se vidimo sa mnogim ljudima, koje od početka pandemije nismo imali mogućnost da vidimo. Za nas je to takođe bilo i ostalo mnogo važno, jer sada znamo da su dobro a i da su mnogi njihovi poznanici dobro. Želimo da tako i ostane“, poručio je Dragan Đorđević, predsednik kluba.

On je pohvali sve koji su dolazili da su se pridržavali propisanih mera, što je veoma važno, kako bi od grada dobili nove dozvole za slične akcije.