Početna Događanja Episkop Andrej u posetio Branau u Austriji

Episkop Andrej u posetio Branau u Austriji

U navečerje praznika Sv. Lazara četvorodnevnog, u hramu Sv. apostola i evangeliste Marka u Braunau služena je praznična večernja služba koju je služio nadležni paroh jerej Andrej Živković. Za pevnicom bio je učenik bogoslovije Sv. Arsenije Sremac, Milan Pantić iz Beča.

Sutradan, na praznik Cveti verni narod ove najmlađe parohije u Austriji dočekao je svoga arhipastira, Episkopa austrijsko – švajcarskog gospodina Andreja. „Evharistijskim sabranjem načalstvovao je visokoprečasni protojerej – stavrofor Petar Pantić, starešina Bogorodičinog hrama u Beču uz sasluživanje prečasnog jereja Dalibora Petrića iz Sankt Peltena i nadležnog paroha jereja Andreja Živkovića. U svojoj nadahnutoj besedi episkop Andrej se obratio vernom narodu ove parohije protumačivši im smisao praznika. Pored toga što je odao priznanje ujedno je i zablagodario narodu na njegovom strpljenju i ljubavi prema svojoj majki crkvi u ovim teškim vremenima u kojima se ceo svet nalazi“ istaknuto je u episkopskom saopštenju.

Nakon zaamvone molitve, prema drevnom crkvenom predanju osveštane su grančice vrbe koje su na kraju službe podeljene vernom narodu. Nažalost ove godine, usled pandemije korona virusa nije bilo moguće organizovati Litiju u kojoj su uvek deca bila najlepši ukras. Duhovno okrepljeni parohijani su zahvalili svome episkopu na pažnji i brizi koju pokazuje prema njima. Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko – švajcarski gospodin Andrej je nakon svete Liturgije osveštao slavska obeležja ocu Andreju i njegovoj porodici, piše na Fejsbuk stranici vladike Andreja.

Deo vernika u hramu
Foto: FB vladika Andrej