Početna Događanja Nova crkva u bogoslužbenom mestu Getingenu u pokrajini Donja Saksoniji

Nova crkva u bogoslužbenom mestu Getingenu u pokrajini Donja Saksoniji

Lepa vesti stigla je od paroha kaselskog jereja Marka Radmila u Nemačkoj da od 12.  juna počinje sa službom i mestu Getingenu (pokrajina Donja Saksonija). Otac Marko je obavestio svoje vernike da je početkom nedelje (u ponedeljak) srdačno primljen u Evangelističkoj crkvi u Getingen-Grone (St. Petri, Göttingen-Grone). Primio ga je evangelistički sveštenik Klaus Hening, koji je zajedno sa svojim Crkvenim odborom krajem maja ove godine na molbu oca Marka i porodice Behara iz Getingena, odlučio da Srbima u Getingenu poželi srdačnu dobrodošlicu i omogući pravoslavna bogosluženja. Otac Marko se najtoplije zahvalio svešteniku Heningu za gostoprimstvo i dobrodošlicu u hramu u kojem će već od 12. juna 2021. u 18:00 časova služiti večernju službu.

Od početka službovanja u Kaselu, otac Marko je u Getingenu dugo tražio crkvu kao i njegovi prethodnici za naše pravoslavne Srbe koji žive u istom gradu i okolini. „I pored pandemije koja je na snazi uspeli smo konačno dobiti hram na korišćenje. Ovo je peto bogoslužbeno mesto Crkvene opštine Kasel. Zahvaljujemo se evangelističkoj crkvi i svešteniku Klausu Heningu, kao i našim parohijanima, srpskoj porodici Behara i svim vernicima Getingena, koji su pokazali trud i starali se u potražnji za crkvom“, naglasio je jerej Marko Radmilo.

Adresa crkve u Getingenu je St. Petri Kirche, Kirchstr. 6, 37081 Göttingen.

Službe će biti 12.06.20201. večernja služba u 18:00 časova i 18.06.2021. parastos (uoči žadušnica poneti kuvano žito (koljivo) u 15:00 časova.